Швеция спря головата машина Лионел Меси, но не успя да издържи срещу целия отбор на Аржентина, и загуби с 2:3 в контролна среща в Стокхолм.

Още в третата минута Микаел Лустиг отклони в собствената си врата шут на Гонзало Игуаин, за да даде аванс на южноамериканците. Аржентина с лекота владееше контрола върху топката, и рядко губеше инициативата в следващите минути, вече с гол напред.

Йонас Олсон успя да изравни от едно от първите положения пред вратата на гостите, като засече топката с глава след центриране на Ким Шелстрьом от корнер, в 18-та минута.

ВИДЕО: Швеция удържа Меси, но не и неговата Аржентина

източник: Reuters

Почти веднага след новия старт от центъра, Аржентина отново поведе с попадение на Серхио Агуеро. В 23-та минута Гонзало Игуаин направи 3:1 за Аржентина, след като Андреас Исаксон не успя да укроти топката след мощен удар на Меси, и тя попадна в нападателя на Реал Мадрид, който само я добави във вратата.

Последния гол в мача дойде в добавеното време, петата минута от редовните 90, и бе дело на Расмус Елм от пряк свободен удар.

Въпреки че не успя да се разпише, Лео Меси отново имаше куп положения, и само добрите намеси на Исаксон и липсата на късмет му попречиха да направи резултата още по-изразителен.

Въпреки тежката програма на Барселона, Меси остана на терена пълни 90 минути.

Звездата на Швеция Златан Ибрахимович имаше тиха вечер, и бе заменен на почивката. Тре Конур приключи серия от седем международни мача без загуба.