Очакванията за протоколно домакинство на Швеция срещу Фарьорските острови не се оправдаха, макар че играчите на Ерик Хамрен взеха своето с два безответни гола Златан Ибрахимович. Мачът от квалификационна група C на зона „Европа“ обаче можеше да завърши и по друг начин, след като десетина минути преди края шведите останаха с човек по-малко при резултат 1:0 в своя полза.

Масираният натиск на „тре крунур“ преди почивката се увенча с успех едва към края. В 35-ата минута Лустих проби отдясно и от аутлинията пусна остра топка по тревата. Играч в жълто и синьо посегна да играе с нея на близката греда и не успя, но зад него Ибра бе безпощаден пред празната врата.

Втората част продължи да се развива по същия начин до 79-ата минута, когато Андреас Гранквист си изкара глупав червен картон. Шведът бе откровено фаулиран от свой съперник, но съдията не забеляза това, поради което Гранквист в яда си удари опонента си в лицето.

За негов късмет обаче само 120 секунди Беняминсен от гостите фаулира съперник в наказателното си поле и съдията посочи бялата точка. Ибрахимович показа хладнокръвие и прати вратаря в грешния ъгъл, докато самият той стреля ниско до лявата греда.

След 6 изиграни мача Швеция заема третото място с 11 точки, колкото имат втория Австрия и четвъртият Ирландия. Фарьорските острови са последни без спечелена точка и голова разлика 2:20.