Отборът на Русия постигна минимална победа с 1:0 над Португалия в мач от световните квалификации за Мондиал 2014. Двата тима, сочени за фаворити в Група F, се изправиха един срещу друг на стадион „Лужнички“ в Москва. Домакините успяха да вземат 3-те точки и да излязат еднолично начело в групата с 9 точки след попадение на Александър Кержаков още в началото на двубоя.

Единственият гол в мача падна в 6-та минута. Роман Широков успя да изведе през центъра на терена Александър Кержаков очи в очи срещу вратаря на португалците, но нападателят не сгреши и прати топката зад Руи Патрисио за 1:0.

След падналия гол, гостите започнаха да атакуват изключително често вратата на съперника, но футболистите, водени от Фабио Капело успяха да запазят преднината си до края на срещата. Нани и Кристиано Роналдо създадоха куп положения, но без да стигнат до търсения резултат.

В 29-та минута след съприкосновение с Анюков Кристиано Роналдо се строполи на терена и се хвана за лицето, като в момента на ситуацията топката бе далеч от двамата футболисти. Главният рефер Виктор Касай обаче пренебрегна ситуацията и не реагира.

Последваха нови силни минути за португалския национален отбор. На няколко пъти звездата на Реал Мадрид изпълни и преки свободни удари, но стражът на Русия бе заключил добре вратата си.

Така, след спечелените три точки, Сборная заема първото място в групата с 9 пункта, следван от Португалия с 6. Останалите четири тима (Люксембург, Северна Ирландия, Азербайджан и Израел) още не са изиграли двубоите си от този кръг.


Russia 1-0 Portugal footyroom.com by Futbol2101