Аржентина победи с 2:1 като гост Чили и продължава да бъде убедителен лидер в световните квалификации в Зона Южна Америка.

С този успех гаучосите събраха 20 точки от 9 мача и заемат първата позиция, като 7 кръга преди края са на цели 8 точки пред 5-ото място. От южноамериканската група директно за Мондиал 2014 се класират първите четири отбора и попадането на Меси и компания на Световното в Бразилия започва да изглежда все по-сигурно.

Очаквано именно Лео Меси поведе Аржентина към успеха при гостуването в Сантяго, вкарвайки първия гол в 28-ата минута след феноменално подаване от дълбочина на Фернандо Гаго, който изведе Меси зад гърба на 6 защитници на Чили и го остави сам срещу вратаря Мигел Пинто.

Само 3 минути след това наследниците на Диего Марадона поведоха с 2:0 след изключителен индивидуален пробив на Гонсало Игуаин, който овладя топката по дясното крило след 50-метров пас на съотборника си в Реал Мадрид Анхел Ди Мария, развинти трима защитници и от 12 метра разстреля Пинто по диагонала.

Чилийците успяха да върнат едно попадение чак в 92-ата минута, когато резервата Фелипе Гутиерес стреля точно точно от десетина метра.

След това поражение Чили остана на шеста позиция с 12 точки, колкото имат и четвъртият Венецуела, и петият Уругвай. Четвъртото място в Южна Америка класира директно на Мондиал 2014, а петото дава право на участие на междуконтинентален плейоф.