Съперникът на България в квалификациите за Мондиал 2014 – Италия завърши цикъла с равенство 2:2 като домакин на Армения. Тимът на„скуадра адзура“ си бе осигурил си бе осигурил класиране в Бразилия преди този мач, но победа в него щеше да гарантира на отбора място в най-силната урна за жребия на финалите. След равенството обаче, Италия ще трябва да чака и последните резултати от борбата в зона Южна Америка.

Тимът на Чезаре Прандели допусна редица фрапантни грешки в защита, като на два пъти домакините трябваше да изравняват резултата, за да предотвратят поражението.

Коравият тим на Армения успя да излезе напред в резултата още в 5-ата минута на срещата. Юра Мовсисян се възползва от неразбирателство в защитата на Италия и слаб пас на Алберто Акуилани, напредна добре и с лекота прати топката в мрежата.

Домакините реагираха като попарени и се втурнаха в атаки към вратата на арменците. Щурмът на „адзурите“ даде резултат в 24-ата минута. След отлично организирана атака, топката попадна в Алесандро Флоренци, който с прекрасен удар заби коженото кълбо във вратата на гостите. Веднага след това футболистът на Рома имаше нов шанс, но този път не сполучи.

През второто полувреме Италия доминираше на терена, докато гостите от Армения контраатакуваха опасно. Гостите отново успяха да вземат преднина в резултата в 70-ата минута, когато Хенрих Мхитарян с глава се разписа. Точка на спора сложи звездата на домакините Марио Балотели, който вкара поредния си гол с националната фланелка в 76-ата минута.

ВИДЕО ТУК!

Крайно класиране в група В:

1. Италия 22 т.

2. Дания 16 т.

3. Чехия 15 т.

4. България 13 т.

5. Армения 13 т.

6. Малта 3 т.