Отборите на Португалия и Израел не успяха да излъчат победител в предпоследен мач-квалификация за Мондиал 2014. С този резултат Роналдо и компания останаха на второто място в класирането в Група F с 18 точки в актива си, точно 3 по-малко от лидера Русия.

Така проста аритметика показва, че за да се класират директно за финалите в Бразилия, португалците трябва обезателно да победят в следващия мач Люксембург и то с изразителен резултат, а в същото време трябва да се надяват на издънка от страна на „Сборная“ срещу Азербайджан.

В подреждането Израел заема 3-о място с 13 пункта.

Очаквано Португалия поведе в 27-ата минута след гол на Рикардо Коща, който се възползва от асистенция на Пепе и направи 1:0. Преди попадението с добри изяви се отчетоха разбира се Кристиано Роналдо, както и Нани.

Крехката преднина португалците успяха да запазят почти до самия край, като само 5 минути ги деляха от трите точки, когато Еден Бен Басат помрачи празника, като изравни – 1:1.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

В друг мач от групата Русия не допусна изненада при гостуването си на Люксембург и се наложи с категоричното 4:0, а Азербайджан победи Северна Ирландия с 2:0.

ВИДЕО ТУК! ВИДЕО ТУК!

Класиране в Група F:

1.Русия 9 мача 21 точки

2. Португалия 9 мача 18 точки

3. Израел 9 мача 13 точки

4. Азербайджан 9 мача 8 точки

5. Северна Ирландия 9 мача 6 точки

6. Люксембург 9 мача 6 точки