Отборът на световния шампион Испания ще защитава титлата си на предстоящия Мондиал в Бразилия след като се наложи с 2:0 над Грузия и така завоюва първото място в Група I. Момчетата на Висенте дел Боске останаха еднолично на върха с актив от 20 точки, докато опонентите им от Грузия се подредиха 4-и с 5 пункта.

Срещата бе специална за „Ла Фурия“, защото на вратата се завърна капитанът на тима Икер Касияс, който показа стабилност и вещи изяви.

ВИДЕО: Испания ще защитава титлата си в Бразилия, Франция чака баража

източник: Gulliver/Getty Images

Испанците започнаха вихрено мача, като редяха атака след атака. В крайна сметка резултатът бе открит в 26-ата минута, когато хубава тройна комбинация между Андрес Иниеста, Педро и Алваро Негредо завърши с гол на последния – 1:0.

Второто полувреме „Ла Роха“ продължи да доминира и да натиска съперника си. Възпитаниците на Висенте дел Боске организираха постепенно атака след атака и чакаха шанса си, който дойде в 61-ата минута. Тогава влезлият като резерва Хуан Мата се възползва от грешка в отбраната на Грузия и покачи на 2:0.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Същевременно в друг мач от същата група Франция се наложи по класически начин (3:0) над Финландия и чака баража за Световното в Бразилия.

ВИДЕО: Испания ще защитава титлата си в Бразилия, Франция чака баража

източник: Gulliver/Getty Images

Головете за „петлите“ бяха дело на Франк Рибери в 8-ата минута, Тойвио в 76-ата минута и Карим Бензема в 87-ата минута. Така Франция приключи квалификационния цикъл със 17 точки в актива си и на 2-о място.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!

Класиране:

1. Испания 10 мача 20 точки

2. Франция 10 мача 17 точки

3. Финландия 10 мача 1 точки

4. Грузия 10 мача 5 точки

5. Беларус 10 мача 4 точки