Отборът на Хърватия постигна изключително ценна победа над Сърбия с 2:0 в мач квалификация за Мондиал 2014. По този начин хърватите прибавиха ценни 3 точки в актива си и оглавиха класирането в своята група А, като изместиха тима на Белгия, който тази вечер гостува на Македония.

Това бе първа среща между двата отбора след разпадането на Югославия, като двубоят бе охраняван от около 1500 полицаи. Освен това, бе постигнато споразумение, публика на гостуващия отбор да не бъде допусната на стадиона. Уговорката важи и за ответния мач в Белград.

ВИДЕО и СНИМКИ: Хърватия спечели балканската битка срещу Сърбия

източник: Reuters

Хърватите поведоха в 23-ата минута на мача, след като организираха много добре една своя атака. Ивица Олич пое топката нахлу в наказателното поле от дясно по нападението на своите, видя добре включилия се Марио Манджукич, който с десния крак от малка дистанция откри за 1:0.

До края на първата част хърватите вкараха и втори гол, с който оформиха и крайното 2:0. В 37-ата минута при едно центриране от непряк свободен удар Ивица Олич се оказа най-съобразителен, като записа своето име сред голмайсторите.

ВИДЕО и СНИМКИ: Хърватия спечели балканската битка срещу Сърбия

източник: Reuters

До края на мача двата отбора си размениха по още няколко атаки, но резултатът остана непроменен.

ВИДЕО и СНИМКИ: Хърватия спечели балканската битка срещу Сърбия

източник: Reuters

Така Хърватия оглави групата си, с актив от 13 точки, като Белгия има мач по-малко. Селекцията на Сърбия е трета с 4 пункта в актива си.


Croacia 1-0 Serbia (Gol de Mandzukic... by DaniDV



Croacia 2-0 Serbia (Gol de Olic... by DaniDV