Холандия разгроми с 4:0 един от преките си конкуренти в борбата за първото място в група „D” от световните квалификации в зона Европа – Румъния. По този начин „лалетата“ се нуждаят от само две победи в оставащите четири мача, за да си гарантират класиране за световното първенство в Бразилия.

Холандците започнаха много силно мача и в 9-та минута Джърмейн Ленс центрира в наказателното поле на Румъния, където Робин ван Перси бе изпуснат и стреля, но над напречната греда в аут.

Домакините поведоха с 1:0 в 12-та минута, когато Ленс подаде отново в наказателното поле на Румъния към Ван Перси, който овладя топката и пусна към Рафаел ван дер Ваарт, който прати топката във вратата на Пантилимон.

В 50-та минута се откри нова възможност пред Робин ван Перси, който стреля, но право в тялото на Пантилимон.

Холандия удвои своята преднина в 56-та минута, когато Ариен Робен надбяга двама футболисти на Румъния, след което центрира в наказателното поле на гостите, където Робин ван Перси засече топката с глава и я прати в мрежата на Пантилимон.

Холандия получи правото да изпълни дузпа в 64-та минута, след като Гардос фаулира Ленс в наказателното поле на Румъния и съдията посочи бялата точка. Наказателният удар бе реализиран от Ван Перси в 65-та минута.

Холандия стигна и до четвърти гол в 90-та минута, когато точен бе Джърмейн Ленс.

След този успех Холандия вече има 18 точки, докато Румъния остана с 10.

Класиране в група D:

1. Холандия 18 точки 6 мача

2. Унгария 11 точки

3. Румъния 10

4. Турция 7

5. Естония 6

6. Андора 0


szólj hozzá: Holland vs Romania 4:0 GOALS HIGHLIGHTS