Гърция най-накрая постигна победа в контролите си от подготовката за Мондиал 2014, като в заключителната от тях надигра Боливия с 2:1. Панайотис Коне прекъсна серията от 358 минути без гол за „елините“, които не бяха вкарвали от ноември 2013 година, когато Костас Митроглу се разписа за 1:1 срещу Румъния.

През март гърците отстъпиха с 0:2 от Южна Корея, а през миналата седмица завъртяха две нулеви ремита с Португалия и Нигерия.

Момчетата на Фернандо Сантош излязоха на „Ред Бул Арена“ в Ню Джърси пределно мотивирани да прекъснат негативната поредица и още от началото започнаха да създават главоболия на боливийската отбрана. В 12-ата минута Теофанис Гекас пропиля най-изгодната до този момент възможност, която дойде след грешка на съперника при изнасянето на топката. Йоргос Самарас отне топката и веднага пусна към 34-годишния ветеран, който обаче от 6-7 метра шутира встрани.

Гърция откри в 21-ата минута, когато Димитрис Салпингидис догони дълго подаване отляво и необезпокояван нахлу в наказателното поле. Нападателят забеляза включването на Коне и върна назад, за да може халфът на Болоня да разстреля вратаря за 1:0.

В 54-ата минута Костас Кацуранис покачи на 2:0, след като по много техничен начин засече центриране от ъглов удар и прехвърли вратаря.

Боливия опитваше да стреля към вратата на Орестис Карнезис при всеки удобен шанс, но го застраши реално едва в 58-ата минута. Хуан Карлос Арсе успя да се отскубне сам срещу стража само за да шутира точно покрай дясната греда.

Южноамериканците намалиха в 70-ата минута, когато резервата Руди Кардосо стреля от 28 метра с левия крак, а Карнезис не се намеси добре и позволи на кълбото да влезе в долния десен ъгъл.

ВИДЕО с головете в мача - ТУК!

Гърция стартира кампанията в Световното първенство на 14 юни от 19 часа наше време срещу Колумбия.