Футболните емоции по бразилските терени на Световното първенство не спират. Тринадесетият ден на Мондиала не отстъпваше по горещи страсти на предишните, а дори напротив.

Италия стана поредният световен шампион, който си стегна багажа и отпадна от надпреварата. Това стана по доста скандален начин. Първо, че италианците останаха с човек по-малко заради пресилен червен картон на Маркизио, а след това съдията подмина ситуацията, в която Луис Суарес ухапа Джорджо Киелини. Уругвай победи с 1:0 след гол на Диего Годин и вече е на осминафиналите.

Не по-малко драматична бе развръзката на двубоя между Гърция и Кот Д'Ивоар, който „елините“ спечелиха с 2:1 след гол от дузпа в добавеното време на срещата, реализираната от Йоргос Самарас.

Италия – Уругвай 0:1

Италия и Уругвай излязоха в битка на живот и смърт помежду си. Двата тима се вкопчиха в пряк двубой за втората полезна позиция в група “D”.  Диего Годин в 81-вата минута отбеляза с гръб единствения гол в мача. Мачът завърши така - 1:0 за Уругвай.

Коста Рика – Англия 0:0

В последна среща от група „D“ лидерът Коста Рика завърши 0:0 с Англия. Селекционерът на англичаните Рой Ходжсън направи девет промени в стартовата единадесеторка, но и това не помогна на състава му. Така в крайна сметка Коста Рика завърши на първо място в групата със 7 точки, а Англия е с 1 на последното място.

Гърция – Кот Д'Ивоар 2:1

Гърция сътвори едно малко чудо, и след всички мъки на Мондиала до тук, победи Кот Д`Ивоар с 2:1 и се класира на осминафинал на Световно първенство, за първи път в историята си. "Елините" записаха само точка до последния си мач, а в още през първото полувреме загуби двама основни играчи. Въпреки това, по някакъв начин те поведоха в резултата, а след като Кот Д`Ивоар изравни, в края си изпросиха спорна дузпа, и с нея стигнаха до победата. Така Гърция ще играе на осминафинал срещу Коста Рика, на 29 юни в Ресифе.

Япония – Колумбия 1:4

След смазващо 4:1 над Япония, Колумбия запази първото си място в Група „С“ на Световното в Бразилия. Момчетата на Хосе Пекерман започнаха последния мач от груповата фаза колебливо, но след голове на Хуан Куадрадо, от дузпа, на Дажксън Мартинес, който бе точен на два пъти, и на Хамес Родригес колумбийците отказаха „самураите“. За Япония почетното попадение бе дело на Шинджи Оказаки.