Дания взе малко шокираща победа с 3:0 при гостуването си на Чехия в Оломоуц, от група В на световните квалификации. В следващия си мач от групата, датчаните приемат България, във вторник, и вече с пет точки в актива си. Италия има 10 начело на групата, България е с девет, Чехия и Дания имат по пет, пред Армения с три, и Малта с нула.

Това бе исторически първи успех за Дания като гост на Чехия, при това постигнат с доста солиден резултат – чисто 3:0. Без отстранения дисциплинарно Никлас Бендтнер, датчаните играха много по-добре, и накрая пропуснаха да вземат дори по-изразителна победа. Страхотно включване на мястото на Бендтнер имаше Андреас Корнелиус, навършил 20 години само преди седмица. Корнелиус игра с превръзка на главата заради удар рано-рано в срещата, почти през цялото време, но това не му попречи да отбележи първия си гол в официален мач за гостите.

Иначе чак до откриването на резултата, в 57-та минута, двубоят между Чехия и Дания бе много равностоен, изпълнен с единоборства, и на моменти – на ръба на грубостта. Двамата вратари – Петър Чех и Стефан Андерсен – имаха основна заслуга за нулевото реми до почивката, и в първите минути от второто полувреме.

Корнелиус реализира първия гол за Дания, след като се възползва от грешка на защитник, отне му топката на границата на наказателното поле, направи крачка навътре и шутира мощно за 1:0, без да остави шанс на Чех.

Появата на Томаш Росицки показа явните намерения на чехите веднага да започнат да търсят изравняване, но техният масиран натиск се изрази само в безсилие да спрат Дания, и десет минути след първото попадение, падна и второ. Ериксен изпълни корнер, след който Симон Каяр с глава покачи резултата на 2:0.

В 82-та минута всичко приключи, и Ники Зимлинг реализира фантастичен гол, направил Чех безпомощен в рамката на вратата. Ериксен и Якобсен можеха да реализират преди и след третото попадение още за Дания, но опитният страж на чехите отрази удара на втория, а преди това топката мина с късмет на половин метър от страничната му греда.

Съставът на Дания: Андерсен, Агер, Кяер, Поулсен, Якобсен, Стокхолм, Зимлинг, Ериксен, Крон-Дели, Йоргенсен (Ромедал 66), Корнелиус (Кристоферсен 85).