Мексико си гарантира място във финалната фаза на световните квалификации за Мондиал 2014 в Зона КОНКАКАФ. Ацтеките победиха Коста Рика с 1:0 у дома и са първият отбор, класирал се за последния етап от квалификациите.

Нападателят на Манчестър Юнайтед - Хавиер Ернандес, реализира единствения гол за Мексико след час игра на стадион Ацтека. Чичарито се разписа с глава след центриране на Хорхе Торес Нило.

Така Мексико има пълен актив от 12 точки след четири мача и е на върха в Група B.

Панама е начело в Група C с 9 точки след победа с 2:0 над Канада. Мачът бе прекъснат за 15 минути в началото, след като угасна осветлението на стадиона. След подновяването на играта Роландо Блекбърн и Блас Перес вкараха головете за успеха на панамците.

Хондурас и Канада изостават от Панама на 2 точки, докато последният в групата Куба няма шансове да продължи в следващата фаза.

Най-оспорвана е битката в Група А, където Гватемала, САЩ и Ямайка имат по 7 точки, докато Антигуа и Барбуда са последни с една точка.

САЩ победи Ямайка с 1:0 в Кълъмбъс, Охайо, като единствения гол вкара Еркулес Гомес от пряк свободен удар в 55-а минута. Американците, водени от селекционера Юрген Клинсман, се нуждаят от задължителна победа в последния си домакински мач срещу Гватемала, за да са спокойни за класирането си напред.

Шест отбора се класират за финалната фаза на квалификациите в зона КОНКАКАФ, като първите три печелят директна квота за Мондиал 2014, а четвъртият ще играе плейоф срещу победителя в Зона Океания.