Отборът на Чехия „не стъпи на криво“ при гостуването си на Малта в предпоследен мач-квалификация за Мондиал 2014. Съперникът на България в Група В победиха с 4:1 аутсайдера Малта като гост и така запази „живи“ надеждите си за евентуално класиране за бараж.

В момента Чехия заема 4-о място с 12 точки, а в последния си мач от квалификациите възпитаниците на Йозеф Пешице гостуват на България (15 октомври). Същевременно след 9 мача, Малта продължава да е в дъното на таблицата с едва 3 спечелени пункта.

Мачът започна по повече от отличен начин за гостите от Чехия. Гол на Томас Хубшман даде аванс на чехите още в 3-ата минута, когато той отправи хубав удар от около 20 метра, при който обаче и шансът помогна, тъй като имаше рикошет в бранител на Малта. Давид Лафата покачи на 2:0 в 34-ата минута след удар с глава и при този резултат двата екипа се оттеглиха на почивката.

С подновяването на играта в 47-ата минута Мифсуд върна интригата в мача, като направи 1:2. Нападателят на малтийците се възползва от добро подаване и с чудесен удар не остави шанс на Петер Чех.

В 51-ата минута обаче нападателят на чехите Вацлав Кадлец направи 1:3 по ефектен бачин, след удар с пета. В 90-ата минута Томаш Пекхарт оформи крайния резултат. След центрирана топка в наказателното поле Пекхарт се извиси над всички и с глава се разписа. Голът обаче имаше лек горчив привкус за автора си, тъй като при отбелязването му Пекхарт се сбъска лошо глава в глава с бранител на Малта и остана да лежи на терена до намесването на лекарския екип.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!!!