Бразилия разгроми с 4:0 Япония в контрола, играна в полския град Вроцлав. Две от попаденията за успеха отбеляза новата голяма звезда на кариоките Неймар, който в последните 4 мача за националния отбор има 7 вкарани гола.

Тимът на Мано Менезес откри поведе още в 12-ата минута, когато Паулиньо откри резултата с коварен изстрел от 35 метра.

В 25-ата бе отсъдена доста спорна дузпа за селесао, като не стана напълно ясно дали тя е за нарушение срещу Кака или за игра с ръка на падналия в краката му бранител. Неймар бе точен от бялата точка и покачи на 2:0.

Три минути след почивката падна и третия гол за Бразилия. Оскар центрира от ъглов удар, топката стигна до Неймар и той вкара второто си попадение в мача след рикошет в крака на японския защитник.

Крайното 4:0 за петкратните световни шампиони оформи Кака в 76-ата минута след отличен индивидуален пробив, завършил с премерен голов удар.

В последния месец и половина това бе пета поредна победа в контролите за тима на Бразилия, който се класира за Мондиал 2014 като домакин и не играе в квалификациите.

Съставът на Бразилия срещу Япония: Диего Алвес, Адриано Корея, Тиаго Силва, Давид Луис, Леандро Кастан, Кака, Рамирес, Паулиньо, Оскар, Хълк, Неймар (Джулиано, Лукас Моура, Леандро Дамиао, Сандро, Тиаго Невес).