Голямата звезда на холандския национален отбор Робин ван Перси засипа с похвали съперника на тима си в груповата фаза на Световното Испания. Според нападателя на Манчестър Юнайтед, играчите на "Ла Фурия" продължават да са най-добрите в света. 

Двата тима играха на финала на предишния Мондиал в Южна Африка, а сега се изправят едни срещу други в най-ранната фаза на надпреварата. Според холандеца, това ще бъде голям мач, въпреки че "лалетата" минават през смяна на схемата, а и донякъде на поколенията. 

"Предстоят ни много промени, а времето за осъществяването им е доста малко. Така че бързаме и имаме да наваксваме. Предстоят ни само две седмици за подготовка и две контроли в тях."

"След това ни предстои двубой с най-добрия отбор в света. Да, аз продължавам да смятам, че Испания е най-добрият отбор в света. Затова не очаквайте да говоря повече за промените при нас."

"Не искам от мен да изтече информация, която после да е от полза на опонентите ни. Нека излязат на терена срещу нас и да видят сами какво сме им подготвили", сподели Ван Перси. 

На него се възлагат едни от най-големите надежди в Холандия за добро представяне в Бразилия, тъй като е най-добрият реализатор на "лалетата".