Националният селекционер на Холандия Луис ван Гаал заяви, че успехът срещу Мексико ще даде много увереност на неговите футболисти.

"Моите играчи показаха, че имат вяра до самия край. Без това не може. В последните минути ние бяхме повече във форма, бяхме по-свежи от мексиканците. Моите играчи имаха вяра, но те бяха и физически подготвени за този мач. Този успех ще ни даде много увереност за следващите мачове", коментира Ван Гаал.

"Снайдер е един от играчите, който е в най-добра форма в холандския отбор. Той пробяга много километри и продължава да има тази изключителна техника на удара. Това не ме изненада", добави треньорът на Холандия.

"Холандските медии мислеха, че ние няма да излезем живи от групата, защо тогава днес станахме фаворити? Играчите остават скромни, ние продължаваме по нашия път, атмосферата в отбора е много добра".

"Дали ще бъде Гърция или Коста Рика, това ще бъде един много труден съперник, след като двата отбора са стигнали до осминафиналите".

„В паузата на второто полувреме успях да сменя схемата на игра на 4-3-3 и това ни даде много повече възможности и успяхме да обърнем мача. След тази промяна бяхме по-добрия отбор на терена. Очоа направи невероятни спасявания“, продължи наставникът на холандците.

„Владеехме повече топката в сравнение с другите мачове. Мексиканците не ни пресирахам така, както направиха чилийците и австралийците. Това ни позволи да доминираме повече. Робен реши да даде правото на Хунтелаар да изпълни дузпата и той не пропусна“, каза още Луис ван Гаал.