Националният селекционер на Холандия Луис ван Гаал заяви преди мача с Бразилия, че е било по-добре „лалетата“ да загубят с 1:7 от Аржентина в полуфинала на Световното първенство, отколкото с дузпи.

"Каква е атмосферата в отбора? Ясно е, че не е най-добрата, след като отпаднахме от борбата за титлата. Мечтата ни умря и няма да се върне“, коментира Ван Гаал.

„За нас щеше да бъде по-добре да загубим с 1:7. Когато отпадаш след изпълнение на дузпи, винаги се чувстваш много прецакан“, добави треньорът на Холандия.

„Ще направим всичко да вдигнем отбора и да му вдъхнем увереност. Както вече казах, дузпите са въпрос на късмет. До момента не сме загубили нито един мач на шампионата в редовното време и нашата задача е да се върнем у дома непобедени“, продължи специалистът.

„Може и да не сме най-силният отбор на това световно първенство, но със сигурност сме трудни за побеждаване. Много се надявам в утрешния мач, който ще бъде последният ми начело на този отбор, играчите да ми подарят една победа", каза още Луис ван Гаал.