Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич е наясно, че не разполага с най-добрите футболисти в света, но ще опита да мотивира отбора си за победа срещу Република Корея във втория кръг на груповата фаза на Мондиала тази вечер.

„В Алжир много обичат футбола и вярват в националния отбор. И играчите знаят това. Но да не се заблуждаваме: Алжир не е Бразилия. Не можем да си позволим да мислим само за нашата игра, трябва да отделяме голямо внимание и на съперника. Корейците са много силен отбор, по-добър от нашия, който не е лесно да победиш. Ще се постараем да зарадваме нашите привърженици с една победа, те го заслужават“, коментира Халилходжич.

Алжир не е печелил мач на световно първенство от 1982 година, което още повече мотивира играчите за успех в мача срещу Република Корея. Халилходжич прекара голяма част от пресконференцията си преди мача в париране на атаки отстрана на репортерите заради дефанзивната тактика в първия мач срещу Белгия, който Алжир загуби с 1:2. По думите на Халилходжич медиите в Алжир са глупави и пишат лъжи.

„Няма да променя тактиката си, само защото сме загубили от един от добрите отбори на световното първенство. Всички чакат от години победа на Алжир, но няма да бъде лесно. Корейците са бързи експлозивни и агресивни“, каза още Халилходжич.