Нигерийците вярват, че могат да се справят с "напълно преодолимия" отбор на Франция на осминафиналите на футболния Мондиал 2014.

След разочароващо представяне в първия си мач срещу Иран и равенство 0:0 африканците значително подобриха играта си и стигнаха до решаващата победа в борбата за второто място в група F над Босна и Херцеговина с 1:0. В последния си мач нигерийците измъчиха фаворита Аржентина и загубиха с 2:3 във вълнуващ мач. Така Нигерия стигна за първи път до фазата на елиминациите на Световно първенство от 1998 година насам.

"Този млад отбор расте непрекъснато и с всеки изминал мач става все по-добър. След старта всички ни отписаха, но ние показахме, че имаме качества", коментира опитният бранител Джоузеф Йобо, който срещу Аржентина изигра мач номер 100 с националната фланелка. Нигерия излиза в понеделник ще се изправи срещу тима на Франция, който спечели категорично първото място в група Е.

"Франция е напълно преодолим отбор", смята селекционерът Стивън Кеши, който през миналата година изведе тима до титлата в турнира за купата на африканските нации.

Нападателят Ахмед Муса, който вкара двата гола срещу Аржентина, също споделя оптимизма на наставника си. "Имаме необходимата увереност като отбор и можем да елиминираме Франция", каза Муса./БТА