Крилото на чешкия национален отбор Милан Петржела заяви, че е доволен от отсъствието на Димитър Бербатов от българския национален отбор. Петржела говори пред журналистите в Прага днес по повод мача с Малта, спечелен с 3:1, предстоящата среща с България и малкото си игрови минути в германския Аугсбург.

"Настроението в отбора вече е добро, след като спечелихме срещу Малта. Разбира се, би било добре ако беше със суха мрежа, но все пак у нас вече има едно облекчение, защото чувствахме натиск преди срещата", обясни 29-годишният Петржела, който играеше доскоро във Виктория (Пилзен).

Той се премести през лятото в Аугсбург, но има едва 1 мач от началото на сезона за аутсайдера в Бундеслигата.

"Научихме резултата от мача България- Дания (1:1) на излизане от стадиона. Някой гледаше мача в автобуса и ни извика, за да каже крайния резултат. За нас това равенство очевидно е добра новина", коментира Петржела.

Попитан какво очаква от предстоящата среща с България, той отговори: "Ясно е, че искаме да спечелим. Но няма да бъде лесно, защото българите имат добри футболисти и са техничен отбор. Те не са лесен противник."

"Подробен анализ все още не сме правили. Но със сигурност треньорите имат какво да ни кажат и знаят с кои футболисти трябва да се внимава. Но има време за персоналните задачи. Разбира се, за нас е много по-добре, че Димитър Бербатов отказа да се върне в техния национален отбор. Той е голмайстор, който може да бележи много голове. От тази гледна точка ние се радваме, че Бербатов отказа да се върне", добави Петржела, който се появи като резерва в 61-ата минута в мача с Малта. Петржела се надява, че за срещата с България ще излезе в стартовите 11.