Уесли Снайдер ще запише своя мач номер 100 с екипа на Холандия, ако в петък играе срещу Испания в първия мач на "лалетата" от група "Б" на Мондиал 2014 в Бразилия.

Снайдер, който преди два дни навърши 30 години, загуби капитанската лента в тима, след като не попадаше в титулярния състав под ръководството на Луис ван Гаал.

Според ван Гаал Снайдер не беше в оптимална форма преди 10-12 месеца, но вече отново се радва на доверието на треньора. Робин ван Перси в момента е капитан на Холандия, но Снайдер заяви, че "остава лидер" на тима.

"Всичко, което беше казано за мен в миналото не е забравено. Също така въпросът за капитанската лента. Гледам само напред", коментира холандският национал.

Снайдер изрази увереност в качествата на тима преди първия мач със световния шампион Испания.

"Разбира се, че можем да спечели. Този мач номер 100 за мен няма да означава нищо, ако не победим Испания в петък", добави той.

"Когато бях на 21-22 години си мислех, че футболистите на 30 години са стари. Че са близо до края на кариерата си. Сега аз съм на 30, но няма да спря все още. Вие си мислите, че това е последното ми световно първенство? Да не сте луди? Няма да се отървете от мен през следващите четири години", пошегува се Снайдер с журналистите на днешната пресконференция.