Полузащитникът на германския национален отбор по футбол Бастиан Швайнщайгер изрази притеснението си от твърдата и на моменти груба игра на Бразилия преди полуфиналния мач между двата отбора на Мондиал 2014 във вторник. "По принцип не съм против твърдата игра, но някои нарушения на бразилците минават границата. Те не са само футболни магьосници, твърдата игра е част от арсенала им. Трябва да бъдем внимателни, както трябва да бъдат и съдиите", каза Швайнщайгер. 

Футболистите на Бразилия извършиха 31 фаула при победата над Колумбия с 2:1 на четвъртфиналите, но едно от 23-е нарушения на Хуан Сунига от съперника коства контузия на звездата на "Селесао" Неймар. "Бразилия е изключителен обор, който играе на границата на позволеното и ще я премине, ако се наложи", допълва притесненията в лагера на Бундестима помощник-треньорът Ханзи Флик. 

"Със сигурност липсата на Неймар е загуба за Бразилия, защото той се представяше отлично в турнира досега. Неговото отсъствие обаче може да обедини съперника още повече, така че ние очакваме изключително труден мач", каза Флик. Швайнщайгер се съгласи и каза, че всички са тъжни, че Неймар няма да играе.

"Със сигурност бразилците ще направят всичко възможен, за да спечелят титлата за него", допълни той. Халфът смята, че треньорският щаб на Бразилия в лицето на

Луис Фелипе Сколари и неговият помощник Карлос Алберто Парейра са голямата сила на "Селесао". "Те са треньори с огромен опит, и двамата са печелили световната титла. Те са умни, а всеки отбор се нуждае от интелигенти треньори, ако иска да спечели трофея", каза Швайнщайгер.

Всички играчи в лагера на Германия са здрави с изключение на защитника Шкодран Мустафи, който е аут до края на турнира заради разкъсан мускул на крака.