Треската преди началото на Световното първенство по футбол в Бразилия вече се усеща навсякъде. Ентусиазмът личи във всеки жител на страната-домакин, а под прицел са звездите като Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Неймар. Лицата им вече се появяват на всевъзможни места в Бразилия. Дори и върху дини.

Готвачът Роджерио Холанда извайва невероятни изображения върху повърхността на този плод, благодарение на едно приспособление – малък остър нож.

29-годишният мъж от северната част на Бразилия е син на земеделски производители и е осъзнал, че големите дини могат да се превърнат в изкуство. Той започва преди 12 години, като първоначално извайва цветя, за да стигне до лицето на съпругата си.

Роджерио Холанда заяви, че му отнема по 15-20 минути, за да превърне една диня в скулптура.

„Аз съм готвач, това е просто хоби, за да отвлича ума, за да направи клиентите щастливи, защото всеки който го види, се впечатлява. Това е безценно за мен и ме удовлетворява напълно“, сподели готвачът.

Майсторът на дините вече има сувенир от Зико, чието лице също е било изваяно от готвача. В отговор, той получил фланелка от легендата. Именно това е накарало Роджерио Холанда да започне да се подготвя и за следващите си футболни предизвикателства от диня – Меси, Неймар и Кристиано Роналдо.

Въпреки че е безпримерен фен на бразилския национален отбор, готвачът призна, че любимият му футболист е Кристиано Роналдо.