Холандският нападател Ариен Робен е кошмар за всяка защита, убеден е селекционерът на Коста Рика Хорхе Луис Пинто преди четвъртфиналния мач между двата отбора на световното първенство.

"Той е най-добрият модел крило за всеки, който иска да се научи как се играе футбол. Той е в пика на своята кариера, истински кошмар за всеки отбор", каза Пинто в интервю за агенция Ройтерс.

30-годишният Робен вкара три гола за Мондиала до момента и не спира да тормози противниковите защити с неудържимите си пробиви.

"Разбира се, целият отбор на Холандия му помага много, но ако погледнете начина, по който атакува и вкарва голове, без съмнение може да кажете, че е един от тримата или четирима най-добри играчи на това световно първенство", каза още Пинто.

Коста Рика надхвърли всички очаквания на специалистите с класирането си за четвъртфинал, но селекционерът Пинто има по-големи амбиции. "Мачът срещу Холандия ще бъде най-добрият тест за това дали наистина имаме най-добрата защита на това световно първенство", каза Пинто. Холандия и Коста Рика се срещат утре в Салвадор, а победителят ще играе на полуфиналите срещу победителя от мача Аржентина - Белгия.