Хондурас ще бъде по-агресивен отбор във финалния си мач от група "Е" на световното първенство по футбол срещу Швейцария, обяви националният селекционер Луис Фернандо Суарес.

Той обясни, че неговите играчи ще се опитат да изтощят европейците в тежките условия на висока влажност и да го победят. Любопитен факт е това, че ако Хондурас победи Швейцария с разлика, то тимът на Суарес може да се класира на осминафиналите с актив от три точки.

"Няма смисъл да печелим с 1:0, защото ни трябва 3:0. Разбира се, че ще бъдем много агресивни. Ще трябва да бъде доста по-различно от това, което направихме в мачовете срещу Франция и Еквадор. Но едно е да го казваш, а съвсем друго е да го направиш на терена. Ще бъдем агресивни, ще атакуваме, но ще трябва да мислим много и за защитата", каза Суарес.

Швейцария победи Еквадор с 2:1, но загуби с 2:5 от Франция в мач, игран при доста високи температури.

"След като имаме математически шансове за класиране напред, то ние все още мечтаем. Не бива да губим вяра. Температурите ще бъдат в наша полза, а освен това ние сме свикнали и с високата влажност на въздуха. Ще се опитаме да изтощим швейцарците, когато топката не е в краката на нашите футболисти. Но ние не искаме да спечелим само заради това, че те нямат сили. Искаме да спечелим с футбол", добави Суарес на пресконференция преди мача.

Очаква се температурите в Манаус днес да бъдат около 30 градуса по Целзий, когато Хондурас и Швейцария излязат на терена.