Австралия ще се бори срещу Холандия дори и ако трябва да понесе тежките удари на съперника. Това заяви селекционерът на тима Ангелос Постекоглу.

Австралия загуби с 1:3 от Чили, а Холандия победи с 5:1 световния и европейски шампион Испания в първите си мачове от група В на Мондиал 2014 в Бразилия.

"Ще бъде огромно предизвикателство за нас да спрем тяхната атака, но от другата страна, ако ние се защитаваме 90 минути може да се получи само един резултат и той няма да бъде в наша полза", коментира селекционерът на Австралия.

"Ние сме опасни, когато притежаваме топката и мислим, че атакуваме доста добре", добави Постекоглу.

В три мача между двата отбора Австралия няма загуба от Холандия, а две равенства и победа с 2:1 в Айндховен през 2008-а година. Около 15 хиляди фенове ще подкрепят отбора срещу "лалетата".

"Ние имаме фантастична подкрепа. Феновете са позитивни и винаги зад отбора. Двата тима обичат атакуващия футбол. Ако холандците спечелят ще се класират за следващия кръг, а ако ние загубим ще бъде край на Мондиала. Заради това ще видим един много качествен двубой", допълни Постекоглу./БТА