Звездата на германския национален отбор Марко Ройс ще отсъства по-дълго време от първоначално очакваното заради травмата, която получи в навечерието на Световното. 

Офанзивният футболист на Борусия Дортмунд ще се възстановява поне три месеца от тежката контузия в глезена. Лекарите първоначално се надяваха този период да е 6 седмици. 

На практика обаче той се е увеличил двойно. Това е станало след обстойни прегледи от страна на лекарските щабове и на Германия, и на Борусия Дортмунд. 

Според главния медик на вестфалците Маркус Браун, всяко завръщане на Ройс на терена преди средата на септември ще бъде доста рисково начинание. Затова възстановяването му няма да се форсира. 

Звездата получи контузията в контролата с Армения, спечелена с 6:1. На негово място селекционерът Йоаким Льов извика Шкодран Мустафи от италианския Сампдория. 

Марко Ройс беше спряган и за трансфер през лятото, но с оглед на тежката му травма, по всяка вероятност ще остане в Борусия и през следващата кампания, въпреки интереса от Барселона.