Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес сподели след успеха с 2:1 над Англия, че ключово за победата е било обезвреждането на Стивън Джерард, с което се бе заел Единсон Кавани.

Луис Суарес бе героят за урусите, отбелязвайки и двата гола, но Табарес похвали специално Кавани, който подаде за първото попадение и освен това следеше за действията на Джерард.

"Англия няма слабости, те са много силни, имат невероятни халфове и четирима нападатели, които всички са голмайстори", сподели Табарес.

"Но ние играхме много добре, а Кавани изигра много важна роля затова. Джерард не можеше да играе своята игра, защото Кавани го спираше, така че днес те имаха повече проблеми от обикновено."

"Мисля, че това бе ключът към мача. Англия е страхотен отбор и опасен съперник, затова сме толкова доволни, че победихме."

"И двата гола бяха отбелязани от Луис Суарес, който бе контузен допреди месец и трябваше да премине през операция. Не сме се класирали все още за следващата фаза. Все пак, щастливи сме да поемем малко свеж въздух", допълни Табарес.