Съперникът на България в европейските квалификации Хърватия направи равен 2:2 при гостуването си на Швейцария в контролна среща.

Двубоят се игра на стадиона на Санкт Гален, като хърватите представиха новите си екипи, с които ще играят през лятото на Мондиал 2014.

Първите 20-30 минути преминаха с доминация на швейцарците, след това Хърватия направи няколко добри атаки, но получи гол в 35-та минута.

Йосип Дърмич се изплъзна от опеката на Чорлука, и с прецизен шут от 16 метра направи Субашич безпомощен за 1:0.

Само две минути по-късно обаче, Ивица Олич изравни, с доста късмет, след като топката рикошира до него, след корнер на Ракитич.

И още две минути по-късно, Швейцария пак се разписа, и пак Дърмич бе точен, откопчвайки се от Чорлука, и с лекота преодолявайки вратаря.

През второто полувреме хърватите започнаха по-настървено, и в 54-та минута Ивица Олич пак се разписа, след като получи пас от Ковачич отляво, и прати топката в десния ъгъл за 2:2.

Старши треньорът на Хърватия Нико Ковач, за когото това бе първи приятелски мач начело на тима, направи доста промени в началото на второто полувреме, като в игра се появиха Марио Манджукич, Модрич, Шилденфелд и Едуардо.

Атаките на хърватите станаха по-остри, а Манджукич имаше две-три нелоши възможности да им донесе победата, но бе блокиран чисто.

Съперникът ни Хърватия завърши 2:2 със Швейцария

източник: БГНЕС