Световното първенство по футбол счупи всички рекорди във фейсбук за най-обсъждано събитие не само в света на спорта, а и в областта на културата. 

Според данни на агенция Ройтерс, мачовете на Мондиал 2014 са генерирали над 1 милиард публикации, харесвания и коментари до преполовяването си.
Свързаните с футбол разговори между 12 и 29 юни включват близо 220 милиона души и 1 милиард действия, сочат данните от фейсбук.

И след като топката ще се търкаля по бразилските терени още две седмици, то световното първенство ще стане недостижимо за своите конкуренти. Според данните, седем от всеки десет потребители на фейсбук дори са влизали през мобилните си телефони в социалната мрежа, за да споделят мненията си около мачовете.

Само през първата седмица на Мондиал 2014 във фейсбук бяха регистрирани над 459 милиона публикации, харесвания и коментари, с което още тогава бяха победени постиженията на тазгодишния Супербоул, зимните олимпийски игри в Сочи и филмовите награди "Оскар".

Границата от 1 милиард публикации, харесвания и коментари беше достигната след началото на осминафиналите на Мондиал 2014. 

Повече от 31 милиона души пък регистрираха над 75 милиона действия във фейсбук само по време на драмата между Бразилия и Чили.