Дебютантът на световното първенство Босна и Херцеговина трябва да докаже, че има шансове да се класира за осминафиналите на Мондиал 2014, заяви треньорът на отбора Сафет Сушич.

Босненците задължително трябва да спечелят срещу Нигерия, ако искат да съхранят шансовете си да продължат напред в турнира. Босна и Херцеговина загуби с 1:2 от Аржентина в дебютния си двубой на световното първенство в Бразилия. "Може би ние сме в най-неприятна позиция от всички. Ако загубим, може да си стягаме багажа и да се прибираме у дома. Всички останали имат шансове поне на теория да се класират напред. Всички в нашия отбор знаят за важността на двубоя. Срещата трябва да бъде открита и съперниците да се атакуват. Вероятно ще има много голови положения. Все още има дилема за това как да изглежда тактиката на отбора ни", заяви Сафет Сушич.

Халфът Сеад Салихович, който лекуваше контузия, има шансове да се появи в игра срещу нигерийците. "Влиза в сметките ни, но главно за третия мач от групата. Един Джеко е важен за нас подобно на Лионел Меси за Аржентина, Неймар за Бразилия и Кристиано Роналдо за Португалия. В момента никой не очаква чудеса от нас. Много от феновете в нашата страна искат просто да играем добър футбол", каза още треньор на Босна и Херцеговина./БТА