Десният защитник на Колумбия Хуан Камило Сунига изпрати специално съобщение до контузения от него Неймар. Колумбийският национал за пореден път обясни, че не е имало умисъл в действията ми при единоборството, което сложи край на Мондиал 2014 за бразилската звезда.

От ФИФА обясниха, че ще разследват инцидента от мача между „селесао“ и „лос кафетерос“, който домакините на турнира спечелиха с 2:0.

„От Котиа, където е лагерът на колумбийския национален тим в Бразилия, искам да кажа, че дълбоко съжалявам за тъжната контузия на Неймар по време на мача между Бразилия и Колумбия“, написа Сунига в „Инстаграм“. „Макар да чувствам, че това беше нормален епизод от футболен мач, в който нямаше зли намерения, злоба или небрежност от моя страна, искам да изпратя специално съобщение до Неймар.“

„Възхищавам се от теб, уважавам те и те считам за един от най-добрите играчи в света. Надявам се възстановяването ти да бъде бързо, да се върнеш скоро на терена, за да продължим да играем футбола като спорт, изпълнен с ценности и качества, каквито съм влагал винаги в 12-те си години като професионален играч“, завърши Сунига.