Ако залогът на норвежеца Томас Сиверсен, че Луис Суарес ще ухапе някой на Световното ви се струва странен, то ще останете изненадани колко по-любопитни залози се предлагат по време на Мондиал. А норвежецът все пак спечели 5600 крони, което е приблизително хиляда щатски долара. 

Повечето от интересните залози са за случки, които имат прецедент. Ето и някои от по-любопитните, въпреки че има такива, които вече не могат да се осъществят, заради отпадането на някои състави като Италия и Англия например... 

- Кристиано Роналдо да заплаче след последния мач на Португалия, коефициент 2.50. Както е известно, футболист номер 1 в света има история в тази област. Той напусна финала на Евро 2004 облян в сълзи, след като Гърция надви неговата Португалия във финала на домашното първенство. Роналдо е проливал сълзи и след мачове на Манчестър Юнайтед, а снимките и видеата са изключително популярни в интернет. 

- Удар с глава срещу съперник, който задължително трябва да се строполи на терена, коефициент 3.00. Най-популярният подобен случай е ударът на Зинедин Зидан в гърдите на Марко Матераци на финала на Мондиал 2006 в Германия. Френският халф получи червен картон и дори сложи край на състезателната си кариера, докато Матераци и Италия спечелиха световната купа с дузпи. 

- Вратарят на Англия да изпусне топката в собствената си врата, коефициент 17.00. Английските вратари са изключително популярни с грешките, които имат навика да допускат по време на големи футболни форуми. За нещастие на феновете обаче, Англия вече е аут, а подобно изпълнение липсва. Такова имаше от страна на руснака Игор Акинфеев, който изпусна топката във вратата си при мач срещу отбора на Република Корея. Залогът обаче не важи за други, освен за Джо Харт и Бен Фостър. 

- Марио Балотели да покаже "мускулите", коефициент 4.00. Италианският нападател, макар и вече изключително известен, спечели още повече популярност по време на европейските финали през 2012 година. Балотели вкара два гола за победата с 2:1 над Германия на полуфиналите, а след второто попадение той свали фланелката си и стегна мускули пред камерите в стил състезание по културизъм. 

- Луис Суарес да получи картон за симулация, коефициент 5.00. В добавка, Ариен Робен да получи официално предупреждение за симулация, коефициент 6.00. От това става ясно и кои са най-силно изразените актьори на световното първенство според водещите букмейкърски къщи. 

- Удар на Найджъл Де Йонг в стил "кунг-фу", 21.00 коефициент. При подобно изпълнение, този случай ще се повтори. Феновете на футбола все още помнят как халфът на холандския национален отбор удари Чаби Алонсо в гърдите с красив полет и изпънат крак. И това се случи на финала на Мондиал 2010! 

- Отпадания с дузпи. Англия, коефициент 8.00, Германия – 6.00, Бразилия - 5.25, Аржентина - 5.25 

- Игра с ръка на голлинията от страна на полеви играч, коефициент 9.00. Луис Суарес попада за сетен път в класацията! Нападателят на Уругвай обаче спаси своя отбор при последната ситуация с игра с ръка на голлинията, която феновете на футбола са виждали. Това се случи на Мондиал 2010, когато Суарес спаси удар от страна на ганайски футболист в самия край на двете продължения. В крайна сметка нападателят беше изгонен, Асамоа Гиян пропусна наказателния удар, мачът завърши наравно 1:1, а Уругвай се класира на полуфинал. . . с дузпи. 

- Меси да вкара с "Божията ръка" на финала, коефициент 201.00. Аржентина побеждава Англия с 2:0 на четвъртфиналите на Мондиал 1986, а великият Диего Армандо Марадона бележи двете попадения. И докато първото е плод на гениален индивидуален пробив, то вторият е с ръка. Марадона е прекалено нисък, за да надскочи английския страж при висока топка, което го принуждава да разчита на своята ръка. След като отбеляза попадението и изхвърли Англия от турнира в Мексико, Марадона обясни по нетрадиционен начин непозволената игра. Той просто каза, че това е "Божията ръка". Меси пък е считан за наследник на Марадона. 

- Националите на Франция отказват да тренират, коефициент 51.00. Това няма да е първият случай, в който "петлите" вдигат бунт в неподходящ момент. За последно френските фенове трябваше да търпят скандали между треньор и футболисти по време на Мондиал 2010, завършил с пълен крах на световните шампиони от 1998. Тогава треньор беше Раймон Доменек.