Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари реагира доста крайно спрямо тезата на Луис ван Гаал, който смята, че ФИФА е наредила програмата на Световното първенство, така че да предостави предимство на домакините.

Треньорът на Холандия изказа своето възмущение от факта, че тази вечер заключителните два мача от неговата група B ще се играят преди тези от група A, където съдбата и най-вече крайната позиция на „селесао“. Бразилците се нуждаят от поне точка, за да си гарантират продължаването напред, но при победа за Мексико или Хърватия в другата среща подобен сценарий ще ги изпрати като втори отбор. Тъй като домакините вече ще знаят как ще изглежда финалната подредба в група B, Ван Гаал смята, че те могат да подберат противника си в 1/8-финалите.

"ФИФА вече даде ясно да се разбере, че няма нищо такова. Хората казват, че този мач няма никакво значение за Камерун. Но честта и достойнството не са без значение. Футболистите на Камерун ще искат да се върнат в своята родина и да кажат, че са се борили до последно. Хората, които казват, че Бразилия може да си избере противник за осминафиналите, не уважават Камерун", коментира Луиш Фелипе Сколари.

"Ако не победим, може да не се класираме. Не виждам кого ще си избираме. Някои хора са глупави или злобни", заяви Сколари. Според него бразилците трябва да бъдат много внимателни в двубоя си с Камерун тази вечер. Сколари не изключва възможността да пусне в игра Хълк, който беше титуляр срещу Хърватия, но пропусна срещата с Мексико.