Селекционерът на Бразилия Луиш Фелипе Сколари се показа като перфекционист след последната контрола на тима му. Големия Фил имаше забележки, въпреки победата с 4:0 над Панама. 

Според него, играчите му не са били достатъчно сработени в началото на мача, а точно тогава той е имал най-големи изисквания към тях. Фелипао предупреди, че подобно представяне може да доведе до проблеми на Мондиала. 

"Исках от моите играчи да поставят под напрежение съперника в първите 20 минути на мача. И точно тогава видях, че връзката между защитата и халфовата линия просто се късаше или въобще я нямаше."

"Нямаше връзката между първата и втората топка. Това довеждаше до хаос и пълна дезорганизация. Ако се бяхме изправили срещу някой по-класен съперник, каквито ще са всички на Световното, щяхме да имаме сериозни проблеми."

"Не трябва да забравяме все пак, че това беше първи мач на тази група от играчи за последните три месеца. Лошото е, че това си личеше прекалено ярко по време на двубоя", сподели Сколари. 

Последната контрола за домакините на Мондиала преди първия им мач с Хърватия на 12 юни ще е в петък. Тогава те ще играят със съперник със сходен стил на "шахматистите" - Сърбия. В този мач Фелипао иска подобрение и ще даде шанс на звездата Неймар да натрупа още игрова практика. 

"Неймар не игра много в последните мачове на Барселона, затова има нужда от време на терена. Това ще се случи и в мача със Сърбия, нищо че срещу Панама игра 90 минути. В този мач искам да видя отбора си силен", сподели Сколари.