Селекционерът на Бразилия Сколари не само, че не подаде оставка след съкрушителните загуби от Германия и Холандия, но дори се прояви като доста нахален на пресконференцията след загубения малък финал. По въпроса с оставката той се ограничи единствено с думите, че скоро му предстои среща с президента на федерацията Жозе Мария Марин.

„Аз гледам откъм позитивната страна. Не сме били сред първите четири отбора на финалите през 2006-а и 2010-а, а през 2014-а сме в четворката. Значи, целта е постигната. В рамките на една година все пак спечелихме Купата на Конфедерациите и завършихме сред четирите най-добри отбора на планетата“, каза той.

„Във всеки един от мачовете на Мондиала имаше хубави моменти за нас. Срещу Холандия моят отбор се бори, за да навакса в резултата, създаде положения. Не направихме лош мач, независимо от загубата с 0:3. Заради дупката от 6 минути, в която попаднахме срещу Германия между 23-ата и 29-ата, не бива да поставяме всичко под въпрос. Тази генерация трябва да продължи да работи. Животът продължава“, заяви селекционерът на Бразилия Сколари.