Защитникът Патрик Ян Мтилига бе изхвърлен до живот от датския национален отбор, който е съперник на България в квалификационна група B за Мондиал 2014. Това обяви самият селекционер на Дания Мортен Олсен след двубоя срещу Италия снощи, завършил 3:1 за „скуадра адзира“.

Решението на Олсен е продиктувано от отказа на Мтилига да играе в Милано, след като първоначално е бил записан като резерва.

Защитникът на Нордселанд е бил оставен на пейката за сметка на Симон Поулсен, който обаче се контузи по време на загрявката преди мача. Това накара Олсен да прибегне отново до Мтилига, който обаче изненадващо отказал да се появи на терена.

"Аз съм във футбола от 40 години, но никога не съм виждал такова нещо. Той предаде съотборниците си", заяви Олсен след загубата с 1:3 в Милано. "Казах на Мтилига да отиде да загрява, но той ми заяви, че е толкова разочарован от решението ми (да започне Поулсен), че не може да вземе участие в мача. Веднага го изгоних от съблекалнята. Това беше неговия последен мач за Дания", категоричен бе Олсен.