Отборът на Испания излиза срещу Австралия тази вечер от 19.00 часа в опит поне малко да измие срама от слабото си представяне на Мондиала. „Ла Фурия“ записа две загуби в първите си два мача от Група В на Световното, като падна с 1:5 от Холандия и с 0:2 от Чили.

Момчетата на Висенте дел Боске имат само един реализиран гол, и то от дузпа, вкарана от Чаби Алонсо.

Спадът в редиците на световните и двукратни европейски шампиони е осезаем, а сега въпросът е дали Испания ще си тръгне от страната на кафето с поне една победа.

Явно е, че срещата ще има протоколен характер за „Ла Роха“, а това ще позволи на селекционера Висенте дел Боске да направи повече експерименти.

Но, въпреки че всичко за Испания вече е решено, нещата в тима не стоят толкова спокойно. За това свидетелства напрежението между Дел Боске и Сеск Фабрегас. Треньорът не просто направи силна забележка на играча си, но и го изгони от една от последната тренировка на тима. А в последствие разкри, че причината за скандала е желанието на Фабрегас да има повече игрови минути на терена.

Единството и единението в испанските редици като че ли не е такова, каквото бе преди няколко години, когато „Ла Фурия“ газеше всичко по пътя си, но това не е извинение за играчите, които са длъжни да доставят поне малко радост на феновете си, след двете горчиви чаши, които им поднесоха.

Австралия, на свой ред, е аутсайдерът в Група В, но това не попречи на тима да покаже зъби срещу Холандия, когато за малко не подхлъзна „лалетата“. В крайна сметка опитът на селекцията на Луис Ван Гаал си каза думата и холандците победиха с 3:2. В първия си мач Австралия загуби от Чили с 1:3. Дали нестандартните „кенгура“ ще сътворят нова сензация предстои да разберем...

Програма предвижда още няколко мача за тази вечер. Чили и Холандия ще решават първото място в Група В, като началният час на срещата отново е 19. За 23 часа пък са предвидени други два двубоя: Камерун – Бразилия и Хърватия - Мексико. С тях окончателно ще бъде поставена точка на спора в Група А.

Всички мачове може да проследите на живо в сайта Gong.bg и в ефира на Дарик радио!