Стана ясна една от кандидатурите за Световното първенство през 2026 г. Футболната федерация на САЩ ще внесе официалните документи в следващите седмици и ще се включи в надпреварата за домакинството. 

Американците не успяха да се преборят за някой от форумите през 2018 или 2022 г. заради ожесточената конкуренция. Сега те се надяват новият опит да се окаже успешен. 

Страната вече веднъж беше домакин на световни финали. Това беше през незабравимата за България 1994 г., когато спечелихме брозновите медали, завършвайки четвърти. Със сигурност сега ще се надяваме на повторение на историята. 

Вторият човек във ФИФА Джером Валке даде оптимистична прогноза за шансовете на американците да домакинстват форума след 12 години. Но такива дипломатични изказвания са нормални в разгара на световен шампионат. 

"Това, което виждаме в Щатите е страхотно. В момента повече хора следят футбола, отколкото НБА. ФИФА ще направи всичко възможно да помогне за развитието на спорта в страната. Доколкото знам, те са кандидати за 2026 г. и може да се получи нещо от този случай", сподели Валке.