Голям удар са на път да понесат в лагера на Уругвай в навечерието на Световното първенство. Голямата звезда на тима Луис Суарес може да не участва на форума в Бразилия заради контузия. 

Нападателят на Ливърпул контузи коляното си по време на една от тренировките. Тогава то се изви по странен начин и звездата се оплака от сериозни болки в него. 

Оказа се, че е увредил менискуса си. Налага се спешна хирургическа намеса за отстраняване на проблема. Интервенцията може да бъде направена още днес следобед. 

От лагера на националния тим обявиха, че въпреки операцията, участието на Суарес на форума не е застрашено. Но как ще се включи той в тренировките, все още няма никаква яснота. 

След подобна интервенция трябват между четири и шест седмици период за възстановяване. А едва ли в лагера на Уругвай искат да рискуват здравето на голямата си звезда. 

Все пак Суарес може да бъде бъде избран сред 23-мата за Мондиала, но да се включи директно от фазата на елиминациите. Разбира се, ако отборът му стигне до тях, каквито все пак са очакванията.