Макар и 21-и век, сексът продължава да е тема табу, що се отнася до Световните първенства по футбол. Все още продължава да битува схващането, че палавата гимнастика изпива силите на играчите и не им позволява да участват пълноценно в значимите двубои.

Но напоследък се забелязва все по-голямо разчупване в това мислене на футболните ръководители. Голяма част от селекциите, участващи на тазгодишния Мондиал в Бразилия, могат да се похвалят с това, че не са поставени на напълно „сух режим“. Рестрикции все пак има, пише Mundo deportivo.

Националният селекционер на Бразилия Луиш Фелипе Сколари, няма против играчите му да се отдават на плътски страсти, стига да не изпробват акробатични пози. На свой ред, Йоаким Льов, селекционерът на Германия, както и наставникът на отпадналия състав на Испания – Висенте дел Боске, не са предприели никакви мерки по темата, което означава, че са дали свободен ход на възпитаниците си. Подобна тактика е предприета и в други лагери – Уругвай, Австралия, Холандия, Италия.

В други селекции обаче, сексът се явява като мотивираща сила. Така е в Белгия, САЩ. Там въпросът е поставен по доста забавен начин, като на състезателите е казано, че ще има секс, ако стигнат до определен етап на турнира. И докато за Белгия тази фаза е осминафинал, за други се стига по-напред – през четвъртфинала, както е за САЩ, та до финала, в случая на Аржентина.