Националният отбор на САЩ ще се радва на най-голяма подкрепа по време на Световното първенство в Бразилия, като фенове от тази страна са закупили близо 200 хиляди билета до този момент.

Разбира се, в класацията се изключват домакините, като бразилци са собственици на 60 процента от всички 3,1 милиона билета, докато привърженици на другите 31 тима са взели около 40 процента от пропуските. Гледащите към трета световна титла фенове на Аржентина са второ място по най-много закупени билети с 61 021, а Германия, Англия и Колумбия допълват петицата. Очаква се общо над 600 хиляди туристи да посетят Бразилия по време на Световното първенство. Домакините се приготвят да посрещнат подобаващо гостите във всеки един аспект. Това включва и платената любов, чието търсене ще е особено завишено по време на Мондиала.

По неофициални данни в Бразилия, където проституцията е легална, има над 1 милион жрици на любовта. Като част от тяхната подготовка за огромния наплив туристи, страната организира безплатни уроци по начален английски, които се радват на сериозна посещаемост. Проститутките също така са насърчавани да приемат заплащане чрез дебитни и кредитни карти.

Друго основно забавление на футболните фенове, разбира се, е пиенето. Продажбата на бира по време на мачове в Бразилия бе забранена повече от 10 години, но специално за Световното първенство бе прокарана поправка, която ще позволи на стадионите да се продава пенливата течност. Това бе отлична новина за един от големите спонсори на ФИФА – Будвайзер. Очаква се консумацията на бира в страната по време на надпреварата да се увеличи с цели 37 процента, а туристите да изхарчат над 800 милиона долара за бира. /БГНЕС