Селекционерът на Аржентина Алехандро Сабея обяви, че е възхитен от класата, с която разполага тима му за настоящите световни финали и особено от мощта в атака, с която са известни "гаучосите". 

Той имаше редица главоболия с определянето на състава заради многото класа в него, като основните критики за специалиста дойдоха заради изборите му в атакуващ план. Там аут от сметките му остана Карлос Тевес. 

"Има някои велики играчи в този отбор и те са предимно в нападение. С хора като Лео Меси, Гонсало Игуаин, Анхел ди Мария, Серхио Агуеро... няма как да не си развълнуван. Признавам си, че дори и аз се възхищавам на тима си", сподели Сабея. 

В навечерието на шампионата цяла Аржентина се вълнува от състоянието на звездата Лео Меси. Капитанът изкара слаб сезон с Барселона, в който постоянно беше преследван от контузии и колебания във формата. Сабея обаче е оптимист. 

"Всеки ден гледам Лео и мога да ви кажа, че той е в добра форма, щастлив е и изгарящ от желание да играе със съотборниците си. И той, и останалите мечтаят за силно представяне на финалите", сподели Сабея.