Националният тим на Русия постигна очаквана победа над Израел в световна квалификация от група F. “Сборная“ се наложи като домакин с 3:1 и се завърна на първото място във временното подреждане, изпреварвайки Португалия. И двата тима имат по осем мача, но Русия е с точка повече – 18. По-късно тази вечер в мач без значение от същата група един срещу друг излизат Люксембург и Северна Ирландия, които отдавна загубиха шансове за класиране на Мондиал 2014.

Домакините от Русия започнаха доста припряно срещата, като нулевият резултат се запази чак до почивката. Футболистите на „сборная“ имаха няколко удобни възможности през първото полувреме, но късметът бе на страната на Израел. Гостите от своя страна предимно атакуваха на контраатака.

Резултатът в срещата бе открит в 50-ата минута. Васил Березуцки вкара за Русия, което успокои домакините и значително улесни задачата им. Само 60 секунди по-късно падна и вторият гол в срещата, като той отново бе във вратата на Израел, но този път точен бе Александър Кокорин.

Тимът на Русия продължи да атакува и стигна до нов гол 15 минути преди края, с което бе убита интригата в срещата. В допълнителното време Израел все пак стигна до гол, дело на Еран Захави.

До края на борбата в групата остават още два кръга, като и в двата мача Русия гостува, съответно на Люксембург и Азербайджан. В същото време Португалия, която заема втората позиция във временното класиране приема Израел и Люксембург.