Русия постигна победа с 2:0 над Мароко в поредната си контролна среща преди началото на Световното първенство. „Сборная“ се наложи след голове на Васили Березуцки през първото полувреме и Юрий Жирков през втората част.

След края на проверката стана ясно, че капитанът на тима Роман Широков ще пропусне Мондиала в Бразилия. Полузащитникът на Зенит Санкт Петербург не взе участие в нито една от трите проверки на тима си заради проблеми с гърба.

Селекционерът на Русия Фабио Капело обяви след победата над Мароко, че в понеделник Широков ще пътува за Финландия, където ще претърпи операция.

Мястото на руския капитан ще бъде заето от Павел Могилевец. Минути преди началото на контролата с Мароко контузия получи и Денис Глушаков. Травмата му попречи да вземе участие в срещата, но след края на мача стана ясно, че тя не е толкова сериозна и той остава на разположение на своя селекционер.

Русия стартира своето първо световно първенство в последните 12 години срещу Южна Корея на 17 юни. След това са мачовете срещу Белгия и Алжир.