Суперзвездата на Португалия Кристиано Роналдо заяви, че не е нужно да доказва каквото и да било по време на Мондиал 2014, понеже постиженията му говорят сами. Голмайстор № 1 на „мореплавателите” все пак допълни, че един футболист не  може да се мери с цял отбори  и дори той не би могъл да носи тима си на гръб.

„Не мисля, че съм длъжен да доказвам нещо пред когото и да било”, каза острието на Реал Мадрид. „Вижте статистиките ми и моите постижения – няма какво да доказвам. Моята кариера се развива по страхотен начин засега и искам това да продължи.”

„Въпреки това вярвам, че един играч не се равнява на цял отбор. Аз съм тук, за да помогна на своя тим. Аз съм просто играч и мога да направя разликата, но не мога да мъкна цял отбор на гърба си.”

„Искам да бъда шампион, но нека вървим стъпка по стъпка. Португалия не е в компанията на фаворитите, но сме едни от най-добрите. Тове ме тласка по-силно да продължавам и да търся успехи на този турнир. Обичам предизвикателствата и искам да играя по възможно най-добрия начин, без значение от надпреварата”, завърши Кристиано.

Тази вечер от 19 часа българско време португалците излизат за първия си мач на Мондиал 2014 срещу Германия на "Арена Фонте Нова" в Салвадор.