Легендата на бразилския футбол Роналдо отхвърли категорично мненията, че Лео Меси трябва да спечели световната купа, за да бъде считан за футболна легенда.

Аржентинецът е спечелил всичко възможно с Барселона и на 26 години вече е считан за един от най-добрите в историята. Според много специалисти обаче той трябва да спечели Мондиала, за да се качи на пиедестала, на който стои Диего Марадона например.

Роналдо обаче не е на това мнение. "Той може да спечели (Световната купа). Не се е оттеглил, нали? А той е само на 26", заяви Феномена.

"Освен това, в историята на футбола има играчи, които не са спечелили Световното първенство и са считани за велики, колкото и другите. Ако спечелиш Световното първенство, това повдига твоя статус. Но и без това можеш да бъдеш сред най-добрите на всички времена."

"Видях го (Меси) в Барселона в ранните му години там и говорих за него с Роналдиньо. Роналдиньо бе пълен с похвали за момчето и когато го видяхме, знаехме защо Роналдиньо го хвалеше толкова."

"Меси наистина е трудна класа. Да спечелиш четири поредни Златни топки е невероятно постижение."

Роналдо похвали и другата голяма звезда на настоящето - своя съименник Кристиано Роналдо. "Той донесе на нас мадридистите това, което чакахме, Десетата. Бях толкова щастлив за него, когато спечели Златната топка тази година. Заслужаваше я."

"За Португалия той играе добре. Той може да подпали тревата със своята скорост и мощни удари. Изстрелите му с глава са също мощни и винаги надскача защитниците. Португалия е в тежка група, но Кристиано трябва да помогне на своя отбор да се класира за елиминациите, а после не се знае."