Старши треньорът на Наполи Рафаел Бенитес похвали отбора на Аржентина за представянето на Световното първенство в Бразилия, но допълни, че съставът на Германия е много силен.

Специалистът разкри, че е бил впечатлен от изявите на футболистите на Йоаким Льов, които стартираха кампанията с 4:0 над Португалия. Бундестимът записа и впечатляващото 7:1 над представителите на домакините, което ги превърна във фаворити за спечелването на титлата.

Финалът на шампионата е тази вечер от 22.00 часа българско време.

„Не знам за вас, но е трудно да се посочи фаворит на финала на Световното първенство“, коментира треньорът.

„В мач като този, който поставя Германия и Аржентина един срещу друг на терена, не може да ви накарат да вярвате, че единият е по-добър на хартия. Може би си мислите, че има детайли, които биха били по-благоприятни за единия от двата отбора, но човек не може да направи ясна и пълна преценка“, каза още Рафа Бенитес.

„Вярно е, че германия направи голямо впечатление още с първия си мач. В същото време на финала те ще се изправят срещу Меси, Игуаин и Агуеро, което няма да е лесен тест. Няма по-страховити съперници. Няма по-взривоопасна комбинация от тази“, коментира още испанецът.

„Каквото и да се случи в неделя вечер, историята ще бъде пренаписана“, каза още треньорът на Наполи.