Скандалът около ганайския национален отбор все още не стихва. Лично президентът на страната Джон Драмани Махама е заповядал да се направи разследване за инцидентите около футболистите по време на Световното първенство. 

Две от звездите - Съли Мунтари и Кевин-Принс Боатенг се биха помежду си, налетяха на треньора Квеси Апиа, дори и на един от представителите на местната футболна федерация. Затова те вече няма да са част от националния тим. 

Малко преди това пък играчите заплашиха с бойкот заради неизплатени премии. Наложи се лично президентът да натовари 3 млн. долара в брой и да ги прати по самолет в Бразилия. Заемът беше отпуснат от държавната банка на Гана, но данъкоплатците ще трябва да го покриват. 

За капак, "черните звезди" отпаднаха в групата след само едно равенство, макар и срещу Германия, и се връщат безславно в родината си. За всички тези случаи Махама ще иска обяснение. 

Най-вече и заради факта, че срещу самия него имаше сериозни критики, че помага по този начин на свръхбогатите футболисти. Един от тях - Джон Бойе - пусна снимка в социалните мрежи, как целува пачката от 100 хил. долара, което е дял от 3-те млн. долара, които властите пратиха до Бразилия. 

"Не мисля, че има нещо странно в начина, по който преведохме парите до Бразилия. И все пак играчите си ги бяха заслужили. Но поведението им извън терена е това, което накара всички да се съмняват в тях."

"Затова съм назначил разследване на причините, поради които Гана отпадна", заяви президентът на африканската страна пред агенция "Блумбърг".